Bahan-bahan
300g daging/ayam
400g udang/sotong/isi ikan
1 batang lobak merah
Sedikit kobis
1 biji tomato-sederhana besar
1 labu bawang besar - belah 6
3 batang serai - diketuk
daun limau purut
3 ulas bawang putih - diketuk
cili api- secukup rasa- nak pedas boh banyak
jus limau nipis/purut- secukup rasa
Cara-cara
1. Panaskan air, masukkan bawang putih, daging dan serai, biarkan hingga daging empuk.
2. Kemudian, masukan lobak merah,kobis, udang/sotong/isi ikan, bawang besar, tomato,daun limau purut,cili api, jus limau dan garam secukup rasa..
3. Dah masak...hidangkan...hiasan...ikut suka la...
2 ulasan:
Salam....
Boleh aje kalau nak makan....gantikan dgn buah tomato....tapi nama dah jadi lain ....jadi Tom Tom....
Catat Ulasan